Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Huis aankopen

Een huis kopen samen met Schinkel de Weerd

EEN HUIS KOPEN IS LEUK EN SPANNEND, MAAR ER KOMT OOK VEEL BIJ KIJKEN. SCHINKEL DE WEERD IS JOUW PERSOONLIJKE AANKOOPMAKELAAR.

We helpen je daar graag bij. Als NVM-makelaar kennen wij de lokale woningmarkt en weten wij precies hoe alles werkt, zoals de bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en het uitbrengen van een scherp, maar realistisch bod. Wij begeleiden je net zo lang tot je blij en trots de sleutel van je nieuwe huis in ontvangst kunt nemen.

Wil je een nieuwe woning kopen? Maak dan eens kennis met Schinkel de Weerd. We horen graag waarnaar je op zoek bent. Een appartement of een vrijstaande woning? Een tuin op het zuiden of een dakterras? Hoeveel kamers heb je nodig? In welke buurt? Wat zijn je financiële mogelijkheden? We zetten dit graag samen met jou op een rijtje, voordat we samen op zoek gaan.

Meer informatie

0118-460300 info@schinkeldeweerd.nl

Zo werkt het

De eerste bezichtiging

De eerste bezichtiging 01

Heb je een leuke woning gevonden, dan is het tijd voor de eerste bezichtiging. Natuurlijk begeleiden we je daarbij. We doen het samen! Jij houdt bij de bezichtiging je woonwensen en toekomstplannen in je achterhoofd en wij bekijken de woning kritisch. Dat betekent dat we kijken naar de staat van onderhoud, mogelijke gebreken en naar eventuele noodzakelijke reparaties of verbouwingen. Soms adviseren we je om een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek. Daarnaast informeren wij bij de verkoper naar praktische zaken, zoals het aantal bezichtigingen en de biedingsprocedure.

Hulp bij bieden

Hulp bij bieden 02

Het bieden op een woning is voor veel mensen moeilijk. Daarom helpen we je daarbij. Groot voordeel is dat wij als NVM-makelaar veel ervaring hebben met het bepalen van de juiste waarde. Bovendien zien wij in de NVM- database wat de marktwaarde is van vergelijkbare woningen. Wij houden ons hoofd koel, adviseren je over de beste biedingsstrategie en stellen samen met jou een strategisch openingsbod vast. Dit bod kunnen we desgwenst van ontbindende voorwaarden voorzien, zoals een voorbehoud van financiering of bouwtechnische keuring. Op basis van zulke voorwaarden kun je de koopovereenkomst dan alsnog ontbinden.

Koopovereenkomst

Koopovereenkomst 03

Is je bod geaccepteerd? Top! Dan kan de koopovereenkomst worden opgesteld. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat alles goed op papier komt te staan: de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Pas als dat allemaal in orde is, kunnen jij en de verkoper tekenen. Zodra dat is gebeurd, is de koop rond. Althans, zelfs ná het tekenen heb je als koper nog een bedenktijd van drie werkdagen.

Kennismaking

Taxeren en financieren 04

Na het tekenen van de koopovereenkomst, ga je aan de slag met de financiering. Aan de hand van de koopsom, verbouwingsplannen, eventueel eigen geld en de kosten koper (de inschrijving in het kadaster, de overdrachtsbelasting en de notariskosten), stelt de hypotheekadviseur vast welk bedrag je aan hypotheek nodig hebt. Meestal heb je voor de financiering een taxatie nodig. Zodra de bank ook akkoord is, stuurt die de hypotheekstukken naar de notaris en zorgt dat de hypotheeksom bij de notaris gestort wordt.

Naar de notaris

Naar de notaris 05

Een paar dagen voor de datum van de overdracht krijg je van de notaris een concept leveringsakte, een concept-hypotheekakte en een nota van afrekening. We lezen die graag samen met je door om zeker te zijn dat alles klopt. Vlak voor de overdracht controleren we samen of de woning in de afgesproken staat wordt opgeleverd, daarna gaan we naar de notaris en teken je de akte van levering en de hypotheekakte. De notaris zorgt ervoor dat de akten worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Is dat gebeurd? Dan ben je officieel eigenaar van je nieuwe woning! Veel woonplezier in je nieuwe woning!

Gemiddelde beoordeling

9,0

Gebaseerd Op 259 Beoordelingen Bekijk alle beoordelingen

10,0

“Woning super snel verkocht tegen een hele goede prijs. Vooraf duidelijke uitleg gekregen over de verkoop strategie en de makelaar heeft dit meer dan waar gemaakt. Heel erg tevreden over de hele gang van zaken en zou ze zeker aanbevelen.”

Ik zou deze makelaar aanbevelen

10,0

“Woning super snel verkocht tegen een hele goede prijs. Vooraf duidelijke uitleg gekregen over de verkoop strategie en de makelaar heeft dit meer dan waar gemaakt. Heel erg tevreden over de hele gang van zaken en zou ze zeker aanbevelen.”

Ik zou deze makelaar aanbevelen

Laat je
woonwens
achter

Nog niet het huis van je dromen gevonden?

Laat ons weten waar je naar opzoek bent en wij houden je op de hoogte!

Inschrijven