Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Taxaties

Weten wat jouw woning waard is?

HEB JE PLANNEN OM TE VERHUIZEN, VERBOUWEN OF VERDUURZAMEN?

Wil je weten of je hypotheek lager kan of wat je woning echt waard is? Schakel dan Schinkel de Weerd in. Wij hebben alles in huis voor een succesvolle taxatie.

Veel mensen denken dat je alleen een taxatie nodig hebt als je een huis wilt kopen. Maar een taxatie kun je ook gebruiken als je een hypotheek wilt afsluiten voor het verbouwen of verduurzamen van je huis. Ook als je je huidige hypotheek wilt aanpassen, kan de bank om een taxatie vragen. Een taxatie kan best nog eens voordelig voor je uitpakken. Kent de bank jou op basis van de taxatie een lager risicoprofiel toe (bijvoorbeeld als de marktwaarde hoger is dan je hypotheek), dan kan dit leiden tot een lagere rente en dus lagere maandlasten. Tot slot kan een taxatie helpen als je wilt kiezen tussen wel of niet verhuizen, het bepalen van je financiële speelruimte of bij het oriënteren op een nieuwe woning. Ook bij een boedelscheiding, een nalatenschap of bij bezwaar tegen een WOZ-beschikking kan een taxatie nuttig zijn. Lees meer over taxeren.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een deskundige schatting van de waarde van je woning. Met ‘de waarde’ bedoelen we in de regel de marktwaarde. Dat is het bedrag dat een willekeurige koper en verkoper overeenkomen bij een fictieve verkoop.

Snel een taxatierapport nodig?

Wij begrijpen dat er soms haast zit bij het verkrijgen van een taxatierapport. Wil jij snel een geldig taxatierapport ontvangen? Vraag dan direct een offerte aan. Onder de juiste omstandigheden realiseren wij een taxatierapport in 3 werkdagen!

Vraag direct een
gratis
waardebepaling aan

0118-460300 info@schinkeldeweerd.nl
waardebepaling

Wat nemen we mee voor de taxatie?

Tijdens een taxatie letten de NVM-taxateurs van Schinkel de Weerd op het volgende:

 • Staat van onderhoud
 • Inhoud en de oppervlakte
 • Functionele indeling
 • Constructie, gebruikte materialen en de kwaliteit ervan
 • Mate van isolatie en energiezuinigheid
 • Verplichtingen en rechten, zoals een recht van overpad en erfpacht
 • Ligging en omgeving
 • Bestemmingsplan
 • Marktsituatie

Na de taxatie leggen we alle bevindingen vast in een taxatierapport. Daarbij hanteren we altijd een uniform taxatiemodel, waardoor de waarde steeds zorgvuldig is bepaald. Met dit rapport kun je een hypotheekaanvraag doen of je bestaande hypotheek oversluiten. Het is goed om te weten dat een taxatierapport geen garantie is dat je de hypotheek of het geld daadwerkelijk krijgt.

Wat is de meerwaarde van een NVM-taxateur?

Als NVM-taxateur houden we ons bij Schinkel de Weerd aan de NVM-erecode. Onze taxateurs houden jaarlijks hun kennis op peil door middel van trainingen. Zo ben jij verzekerd van kwaliteit. Onze taxateurs zijn deskundig, onafhankelijk en beschikken altijd over het meest actuele beeld van de lokale woningmarkt.

Wat kost een taxatie?

Bij Schinkel de Weerd hanteren wij de volgende tarieven. Vraag direct een offerte aan en ontvang het taxatierapport in 3 werkdagen!

 • 695,- voor een NWWI gevalideerde taxatie
 • 745,- voor een NWWI gevalideerde taxatie met verbouwing
 • Nieuwbouwtaxatie op aanvraag

Ook interessant:

schinkeldeweerd team

Wat kost het?

Vooraf spreken we af welke taxatiekosten we in rekening brengen. We zijn daarover graag zo transparant mogelijk. Afhankelijk van de eisen van de hypotheekverstrekker, dient een taxatierapport gevalideerd te worden door een validatie-instituut (NWWI). Als een woning onder de NHG-garantie valt, vindt deze validatie altijd plaats. Vanzelfsprekend rekenen we ook deze kosten aan je door.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We praten je graag even bij.

Neem contact op