Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?

Taxatie Middelburg

HEB JE PLANNEN OM TE VERHUIZEN, VERBOUWEN OF VERDUURZAMEN IN MIDDELBURG?

Wil je weten of je hypotheek lager kan of wat je woning echt waard is? Schakel dan Schinkel de Weerd in. Wij hebben alles in huis voor een succesvolle taxatie.

Veel mensen denken dat je alleen een taxatie nodig hebt als je een huis wilt kopen. Maar een taxatie kun je ook gebruiken als je een hypotheek wilt afsluiten voor het verbouwen of verduurzamen van je huis. Ook als je je huidige hypotheek wilt aanpassen, kan de bank om een taxatie vragen.

Kosten taxatie Middelburg

Vooraf spreken we af welke taxatiekosten we in rekening brengen. We zijn daarover graag zo transparant mogelijk. Afhankelijk van de eisen van de hypotheekverstrekker, dient een taxatierapport gevalideerd te worden door een validatie-instituut (NWWI). Als een woning onder de NHG-garantie valt, vindt deze validatie altijd plaats. Vanzelfsprekend rekenen we ook deze kosten aan je door.

Kosten taxatie huis voor Hypotheek Middelburg

Een taxatie kan best nog eens voordelig voor je uitpakken. Kent de bank jou op basis van de taxatie een lager risicoprofiel toe (bijvoorbeeld als de marktwaarde hoger is dan je hypotheek), dan kan dit leiden tot een lagere rente en dus lagere maandlasten. Tot slot kan een taxatie helpen als je wilt kiezen tussen wel of niet verhuizen, het bepalen van je financiële speelruimte of bij het oriënteren op een nieuwe woning. Ook bij een boedelscheiding, een nalatenschap of bij bezwaar tegen een WOZ-beschikking kan een taxatie nuttig zijn. Lees meer over taxeren.

Taxatie huis Middelburg

Een taxatie is een deskundige schatting van de waarde van je woning. Met ‘de waarde’ bedoelen we in de regel de marktwaarde. Dat is het bedrag dat een willekeurige koper en verkoper overeenkomen bij een fictieve verkoop.

Taxatie voor Hypotheek Middelburg

Na de taxatie leggen we alle bevindingen vast in een taxatierapport. Daarbij hanteren we altijd een uniform taxatiemodel, waardoor de waarde steeds zorgvuldig is bepaald. Met dit rapport kun je een hypotheekaanvraag doen of je bestaande hypotheek oversluiten. Het is goed om te weten dat een taxatierapport geen garantie is dat je de hypotheek of het geld daadwerkelijk krijgt.

Wat is de meerwaarde van een NVM-taxateur?

Als NVM-taxateur houden we ons bij Schinkel de Weerd aan de NVM-erecode. Onze taxateurs houden jaarlijks hun kennis op peil door middel van trainingen. Zo ben jij verzekerd van kwaliteit. Onze taxateurs zijn deskundig, onafhankelijk en beschikken altijd over het meest actuele beeld van de lokale woningmarkt.

NWWI Taxatie Middelburg

Een taxatie gevalideerd door het NWWI is een steeds vaker vereiste taxatie bij aankoop van een woning of appartement. Een NWWI taxatie is inmiddels al verplicht gesteld voor de aanvraag van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zoals je misschien al hebt gemerkt, worden de voorwaarden voor het uitgeven van een hypotheek steeds meer aangescherpt. De geldverstrekker wil vaak een gevalideerd taxatierapport ontvangen. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. De meeste geldverstrekkers accepteren alleen maar een taxatierapport van een erkende NWWI taxateur. Het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Schinkel de Weerd beschikt over deze erkende taxateur en is daarom geschikt voor het uitbrengen van gevalideerde taxatierapporten.

Ook interessant:

Woningtaxaties Middelburg

Onze taxaties zijn geschikt voor de volgende taxatierapporten:

  • Aankoop woning taxatie (financieringsaanvraag)
  • Aankoop taxatie woning voor verhuur
  • Taxatie voor Verbouwing van je eigen woning
  • Taxatie voor het oversluiten van je hypotheek
  • Taxatie t.b.v. overbruggingshypotheek
  • Taxatie voor bezwaarschrift WOZ

Meer informatie

0118-460300 info@schinkeldeweerd.nl

Daarom kies je voor Schinkel de Weerd

Uitstekende
regionale marktkennis
297 huizen verkocht
in 2023
No cure no pay
Altijd een vast
aanspreekpunt
Toppresentatie
van woningen